Hoppa till huvudinnehåll

Nu är LTHs kansli miljödiplomerat

Ekologiskt kaffe, god källsortering, LED-lampor och medvetna inköp. Det är numera en självklarhet på LTHs kansli och för detta arbete miljödiplomerades kansliet idag av Lunds universites prorektor Ewa Wiberg.

– Publicerad den 25 maj 2016

Sedan 2013 har LTH kansli arbetat aktivt med miljö- och hållbarhet och uppfyller därför nu kraven för Lunds universitets miljödiplomering, som är universitetets eget sätt att uppmuntra miljöarbete, men också ett verktyg som syftar till att underlätta och hjälpa olika delar av universitet i deras systematiska arbete. Det handlar konkret om god källsortering, inköp, kemikaliehantering, resor i tjänsten, ekologiskt kaffe och att man efter hand byter belysning till LED-lampor för att påverka energiförbrukningen.

Läs mer om Lunds universitets Miljö- och hållbarhetsarbete

Lunds universitets prorektor Ewa Wiberg delade idag ut diplom till kanslichef Fredrik Palmqvist och Jan-Åke Nilsson, avdelningschef för Service och teknik som lett miljöarbetet på LTHs kansli och gratulerade alla på kansliet.

- Grattis till alla er, det är ni som gjort det här möjligt genom er insats! Ni ligger i framkant, och det är fantastiskt att de att det här arbetet går framåt. Det krävs eldsjälar för att driva den här utvecklingen.

En av eldsjälarna som drog i gång arbetet och varit drivande, Gideon Johannes Horn, kunde dessvärre inte närvara på festligheterna eftersom han är tjänstledig för studier.

LTHs rektor Viktor Öwall tackade också kansliet för insatsen och påminde om att arbetet inte stoppar här utan fortsätter. 

John Erik Persson från Akademiska hus tackade också för miljöengagemanget på kansliet och överräckte som en uppmuntran en gåva  -- en vattenpump som installeras av UNICEF i en by som verkligen behöver den.

 Läs mer om miljöarbetet på LTHs kansli