Hoppa till huvudinnehåll

Lundastudenter hjälper Sony med innovation

Studenter från Lunds Tekniska Högskola och Blekinge tekniska högskola har hjälpt Sony Mobile Communications att bli mer innovativa. Det skedde på Sony Mobile Student Innovation Day, i Sonys lokaler kring vattentornet i Lund, tillsammans med molnforskningsinstitutet MAPCI.

Anders Frick – Publicerad den 16 juli 2014

Syftet med dagen var att studenterna skulle ge input till Sony gällande nya mobila produkter och nya mobiltekniska användningsområden. I gengäld skulle det ge studenterna möjlighet att få insikt i det arbetsliv som kan vänta efter avklarade studier.

Bärbara mobilklockor, mätband som loggar hur man rör sig och ringar som fungerar som fjärrkontroller. Det var några av de idéer som studenterna presenterade för Sony Mobile.

– Men de allra bästa idéerna som studenterna presenterade vill vi dock inte berätta mer om, för de kommer vi att arbeta vidare med inom företaget, säger Torben Hede som är innovationschef på Sony i Lund.

Han säger också att förhoppningarna på dagen överträffades stort, framförallt tack vare studenternas stora engagemang och öppna sinne för vilka möjligheter som finns med mobiltekniken.

– När man har jobbat med studenter i många år så inser man att studenter har en stor innovationsförmåga, som till stor del är outnyttjad, säger Mattias Wallergård, som arbetar på institutionen för designvetenskaper på Lunds Tekniska Högskola.

Detta var första gången som en studentdag i den här formen arrangerades. Redan nu är det dock bestämt att det blir en fortsättning i form av liknande dagar framöver.

Anders Frick

Se filmen från innovationsdagen