Hoppa till huvudinnehåll

LTH:s racingteam till Silverstone

– Publicerad den 13 juli 2011

I dag åker teamet bakom LU Racing till den anrika tävlingsbanan Silverstone i Storbritannien. Där genomförs Formula Student – en bilracingtävling mellan universitetsstudenter där tävlingsbilarna är byggda av studenterna själva.

Förra året vann LTH-studenternas hybridracer andra pris i klassen för miljövänliga bilar och till årets upplaga har teamet konstruerat en helt ny bil. Allt från rattelektronik till karossgjutning har laget gjort själva under det senaste året. Motorn kommer ursprungligen från en motorcykel men är rejält modifierad.

– Vi har lagt ner tiotusentals timmar på det här projektet. Tillverkningen av monocoquen, alltså bilens kaross, är det som har tagit längst tid, säger Andreas Eriksson, som är projektledare för det omkring 50 personer starka laget.

Men även om bilen är nästintill klar och laget nu drar iväg till Silverstone så kommer man inte att ställa upp i årets upplaga av Formula Student. Anledningen är främst att bilen, LUR5, blev klar så nyligen att ingen ännu har hunnit lära sig att köra den. Och när bilen väl presenterats på Silverstone så får den inte vara med i någon annan liknande internationell stortävling. Därför väljer studenterna att avvakta till nästa års Silverstonetävling och istället tävla i några mindre tävlingar i väntan på det.

Följ laget på plats i Storbritannien

Formula Students webbsidor

Här finns tävlingsbanan

Förra årets framgångar

Sydsvenskan om LUR5