Hoppa till huvudinnehåll

Kreativt kontor på Milanoturné

Ljudabsorberande tygskynken, magnetiska lampor med olika färger och ett kaffebord i kompaktformat. Det är några exempel från Industridesignskolan vid Lunds Tekniska Högskola som ställts ut på den italienska möbelmässan Salone del Mobile Milan.

Anders Frick – Publicerad den 20 april 2016

In Our Office – det är namnet på bidraget från LTH:s industridesignskola. Tanken är att visa upp idéer och visioner som går bortom de invanda spåren kring utformningen av en kreativ kontorsmiljö. De tolv bidragen har tagits fram under ledning av gästprofessor Stefan Diez, i samarbete med Rolf Hay, designer och medgrundare av möbel- och inredningsföretaget HAY.

– Industridesignskolan har ställt ut i Milano varje år sedan 2003. Två gånger har vi stått på Satelliten, som motsvarar Greenhouse på Stockholm Furniture Fair. Utöver skolans egna utställningar har även enskilda studenter och alumner ställt ut, säger Anna Persson, universitetsadjunkt vid Industridesign och den som håller i trådarna tillsammans med professor Claus-Christian Eckhardt.

Den årliga möbelmässan i Milano startade 1961 med syfte att visa upp italiensk möbeldesign och få fart på exporten. Mässan lockar varje år hundratusentals besökare.

– Utväxlingen av att vara med i Milano är enorm. På mässan knyts många kontakter med både potentiella producenter och arbetsgivare, det är en fantastisk erfarenhet för våra studenter att delta i ett sådant evenemang. Det är dessutom många av våra internationella studenter söker sig till Lund tack vare vad de sett, och studenterna de mött, i vår monter under veckan i Milano, säger Anna Persson.

Läs mer på projektwebbsidorna 

Läs vad Fast Company skriver