Hoppa till huvudinnehåll

Klyka och Spot på Industridesignskolans årliga examensutställning

I början av juni kan du se Industridesignskolans årliga examensutställning, där fler än 50 kandidat- och masterstudenter ställer ut. Utställningen pågår 4–7 juni i A-huset.

– Publicerad den 30 maj 2016

Under examensutställningen går det att ta del av vitt skilda arbeten: här finns projekt rörande ljud på intensivvårdsavdelning, ett system för att minska spridningen av infektioner på jobbet, ett digitalt verktyg för att underlätta relationen mellan ”god man” och ensamkommande flyktingbarn och framtidens biljettmaskin för Skånetrafiken.

Så här lyder bakgrundsbeskrivningen till produkten KLYKA, som är ett kandidatprojekt av Siri Andrén och Åsa Pålsson:

”Många väljer att resa jorden runt för att upptäcka vacker natur, när den ofta går att finna precis runt hörnet. Målet med det här projektet var att skapa en produkt som uppmanar människor att istället avnjuta den skandinaviska naturen. Användaren tillgodoses med ett nytt sätt att sova i naturen, med miljövänliga textiler och en reducerad mängd material. Produkten tillåter användaren att komma närmre naturen, men samtidigt vara skyddad från väder och vind.”

Ingrid Allenbach, som står bakom SPOT, beskriver sitt masterprojekt:

”Spot är ett verktyg som tar bort fläckar, svett och lukt på alla typer av textilier utan användning av vatten eller tvättmedel, och där plaggen hålls torra och kan användas igen.”


Öppettider

Utställningen pågår 4–7 juni i Utställningshallen, A-huset, Sölvegatan 24.

4–6 juni är utställningen öppen klockan 12–16 och tisdagen den 7 juni klockan 10–13.

Studenter kommer att vara där för guidning.

Välkomna!

Pressvisning sker den 3 juni klockan 11–13.30.

 

Kontaktperson

Universitetslektor Olof Kolte, olof.kolte@design.lth.se

 

Läs mer

www.industrialdesign.lth.se