Hoppa till huvudinnehåll

Högtryck bland startupbolag på LTH

Idag arrangerades Startup Fair på LTH - startupföretagens motsvarighet till arbetsmarknadsmässan Arkad. Ett 40-tal utställare och många hundratals studenter minglade runt i Kårhuset för att lära sig mer om vad Skånes startupföretag kan erbjuda i form av examensarbeten och jobb.

Anders Frick – Publicerad den 20 april 2016

Många av Sveriges hetaste succébolag har startats av unga entreprenörer. Att bli entreprenör och jobba i ett startupbolag istället för att bli anställd på ett större industriföretag lockar allt fler. Hittills har det inte funnits något enskilt bra sätt för startupföretagen att komma i kontakt med studenter – och därför startades Startup Fair av Teknologkåren på LTH.

– Jag vill visa studenterna vid LTH att en alternativ karriärväg efter studierna är att starta eget företag, säger Teknologkårens Richard Luong, projektledare för Startup Fair.

Bland de 40 utställarna finns mindre bolag såsom Mypaper, Minut och Mistbase – men också lite större i form av Strossle och Min Doktor.

Under lunchen anordnades dessutom en startup pitch, där ett tiotal bolag fick tre minuter vardera för att berätta mer inför intresserade teknologer.

Läs mer om Startup Fair 2016.

Se bilder och/eller film från Startup Fair på LTH 2016: