Hoppa till huvudinnehåll

Ekosystemteknik ger snabbt jobb

– Publicerad den 20 July 2011

Civilingenjörer i Ekosystemteknik vid Lunds Tekniska Högskola får snabbt jobb efter genomförd utbildning. Dessutom har 40 procent haft en del av sin studietid förlagd utomlands. Det visar en undersökning som genomförts bland drygt 150 utexaminerade studenter från "W".

– Det är roligt att så många alumner är nöjda med sin utbildning och känner att den upplevts som relevant, med avseende på de arbetsuppgifterna som de nu har i sitt yrkesliv, säger Joakim Malm, programplanerare för Ekosystemteknikprogrammet.

Undersökningen är den mest omfattande alumnundersökningen som programmet hittills genomfört sedan starten 1998. Av 260 tillfrågade alumner har 152 hittills svarat.

I undersökningen kommenterar många att lärarna på programmet varit bra och det framkommer även att den absoluta majoriteten av respondenterna fått sin första anställning redan innan de tagit examen. Flest fick sin anställning på någon kommun följt av länsstyrelsen och konsultbolaget Sweco, men även företag som AnoxKaldnes, Tyréns och Det Norske Veritas tillhör den långa listan över företag där nyutexaminerade W-ingenjörer påbörjat sitt arbetsliv.

– Listan över arbetsgivare visar att W-utbildningen förbereder för civilingenjörsjobb i den nya kunskapsintensiva ekonomi, säger Per Warfvinge, vice rektor för internationella frågor vid LTH och den som stod bakom bildandet av utbildningen.

Hela undersökningen finns här: http://eval.ced.lu.se/eval/pub/417242/422478/default.asp

Anna Cornander arbetar på Solar Region Skåne och är en av alumnerna från W-utbildningen. Läs mer om henne i senaste numret av LTH-nytt, eller se inslaget på Youtube här nedanför:
http://www.lth.se/lthnytt/nr_1_2011/w_i_backspegeln/