Nyheter

6 December 2019

Höstens stora examenshögtid för nyutexaminerade LTH:are äger rum i universitetshuset aula idag. Högtiden direktsänds på www.lth.se och Facebook.

3 December 2019

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse har utsett 29 nya Wallenberg Academy Fellows. Tre av dessa kommer från Lund, varav en från LTH. Det femåriga anslaget ger de unga forskarna möjligheter att göra viktiga vetenskapliga genombrott genom att få långsiktig forskningsfinansiering i Sverige.

26 November 2019

På söndag är det dags att öppna första luckan i LTH:s julkalender. I 24 kortfilmer får lucköppnarna se allt från sprakande eld till experiment som man själv kan prova på där hemma eller i klassrummet.

20 November 2019

Forskare vid Lunds universitet vill genom en speciell metod försöka separera olika typer av celler - utifrån storlek, täthet och styvhet - ur tumörvävnad från bröstcancerpatienter. Förhoppningen är att mer kunskap om cellernas olika egenskaper ska bidra till bättre målstyrda behandlingar.

13 November 2019

Med sina 190 medverkande företag och 300 volontärer är ARKAD Skandinaviens största karriärmässa och befinner sig för tillfället på LTH för att ge studenter en inblick i arbetsmarknaden.

12 November 2019

Att kontrollera mobiltelefonen med en enkel handrörelse är den senaste tekniknyheten för mobilanvändare. Men för att ta konceptet med rörelsestyrd teknik från en rolig gimmick till verkligt användbara funktioner krävs mer exakta radarsensorer. Nu har forskare vid LTH utvecklat en ny metod som kan läsa av mycket mindre gester än tidigare.

11 November 2019

Lunds universitet har blivit anmält till Diskrimineringsombudsmannen för jämställdhetssatsningen Excellence in Academia through gender equality som görs inom Lunds Tekniska Högskola, LTH.

11 November 2019

Med förbättrad tidtabellsplanering, tydligare instruktioner till resenärer på järnvägsstationerna och en järnväg som klarar vårt svenska klimat kan antalet avgångar som anländer i tid öka väsentligt. Det visar Carl-William Palmqvist i sin avhandling om förseningar i Sveriges tågtrafik.

8 November 2019

LTH Ingenjörshögskolan fyller 30 år i år, vilket firades med tårta och mingel på Campus Helsingborg.

desc
6 November 2019