lu.se

AktuelLTH

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

AktuelLTH vecka 22 - 2016


Nyhetsbrevet för oss på Lunds Tekniska HögskolaTipsa dina kollegor via AktuelLTH

AktuelLTH är det interna nyhetsbrevet vid Lunds Tekniska Högskola. Har du något som du vill tipsa dina kollegor om? Skicka då en kort text (gärna både svenska och engelska), länk till mer information och bild om det finns till AktuelLTH@kansli.lth.se.


Rektorsbloggen: Lundapolitiker besöker LTH

"En gång om året bjuder ledningen för LTH in skånska riksdagspolitiker för att diskutera och utbyta idéer. Enligt sägnen hade vi en gång i tiden som tradition att också träffa Lunds kommunpolitiker. I höstas pratade vi om att återuppta den traditionen och måndagen den 23 maj lyckades vi till slut synka kalendrarna och få till ett möte – för att berätta om LTH och vad vi kan erbjuda. Med på mötet var också TLTHs ordförande Björn Sanders (han blir förresten snart ordförande för LUS). Nedan följer några punkter vi diskuterade under två timmar."

Läs hela blogginlägget


Nya organisationer på plats

Den 1a maj trädde LTHs nya forsknings- och grundutbildningsorganisationer i kraft. Syftet har varit att minska revirtänkande och öka tydligheten i beslutsstrukturen.

Annika Mårtensson, professor och prorektor, är den som burit ansvaret för att ta fram den nya grundutbildningsorganisationen, och Erik Swietlicki, professor och vicerektor för forskning, tog i sin tur fram den nya forskningsorganisationen.

Den nya ledningsgruppen för grundutbildningen, GU, fattar beslut om principiella och strategiska frågor och här ingår fem områdesansvariga lärarledamöter. I den nya ledningsorganisationen för forskning på LTH finns en forskningsnämnd och en forskarutbildningsnämnd.

Läs mer om den nya organisationen


LTHs kansli miljödiplomerat

Ekologiskt kaffe, god källsortering, LED-lampor och medvetna inköp. Det är numera en självklarhet på LTHs kansli och för detta arbete miljödiplomerades kansliet den 25e maj av Lunds universites prorektor Ewa Wiberg.

Sedan 2013 har LTH kansli arbetat aktivt med miljö- och hållbarhet och uppfyller därför nu kraven för Lunds universitets miljödiplomering, som är universitetets eget sätt att uppmuntra miljöarbete, men också ett verktyg som syftar till att underlätta och hjälpa olika delar av universitet i deras systematiska arbete.

Läs mer om miljödiplomeringen och arbetet bakom


350-års jubileet

Som de flesta av oss redan vet firar universitetet 350-års jubileum med start 19 december 2016 fram t.o.m. den 28 januari 2018.

Alla kan vi vara med och bidra till firandet, och jubileumskontoret vill gärna få in ideer på olika evenemang och aktiviteter som kan få en jubileumsstämpel.

På LUs webbplats hittar du mer information om jubileet och vem du kontaktar med dina idéer:

Universitetet 350 år


Alla kan lägga till evenemang i LTH:s kalendarium

Alla anställda på LTH har behörighet att publicera i både LTH:s och LU:s kalendarium. Man loggar in på www.lu.se/user för att skapa nya händelser och välja på vilken/vilka webbplatser händelsen ska visas.

För att visas på LTH väljer man LTH under "kalender id". Hjälp till att fylla på LTH:s kalendarium så att hela bredden av vår verksamhet syns och fler kan ta del av händelserna!

Mer information om hur man skapar och publicerar händelsen finns här


Save the date! LTHs strategiska plan

Det är dags för Hearing 2 för strategiarbetet LTHs strategiska plan. Alla medarbetare är välkomna att delta.

När: 20 juni 2016 kl. 13:15
Var: E:A
 
Med vänlig hälsning, 
Arbetsgruppen för LTHs strategiska plan


Industridesignskolans årliga examensutställning

I början av juni är det dags för Industridesignskolans årliga examensutställning, där fler än 50 kandidat- och masterstudenter ställer ut.

När: 4-7 juni (pressvisning 3/6)
Var: A-huset

Under examensutställningen går det att ta del av vitt skilda arbeten: här finns projekt rörande ljud på intensivvårdsavdelning, ett system för att minska spridningen av infektioner på jobbet, ett digitalt verktyg för att underlätta relationen mellan ”god man” och ensamkommande flyktingbarn och framtidens biljettmaskin för Skånetrafiken.


HelgXtra i Vattenhallen

Ta med familjen på helgkul i Vattenhallen!

Sänka Skepp: 4-5 juni

När: Från 12:00 den 04/06 till 17:00 den 05/06 
Var: Vattenhallen Science Center, John Ericssons väg 1

Öppet för allmänheten. OBS! Planetariet stängt denna helg pga ombyggnad.

Slime och mera kemi: 11-12 juni

När: Från 12:00 den 11/06 till 17:00 den 12/06 
Var: Vattenhallen Science Center, John Ericssons väg 1

Öppet för allmänheten. Planetariet öppet - se tider för planetarievisningar


Öppen kommunikationsworkshop varje onsdag

Varje onsdag håller LTHs avdelning för kommunikation och samverkan en öppen verkstad för anställda som vill ha hjälp med t.ex. debattartiklar, att komma igång med sociala medier eller som funderar på hur man kan få mediegenomslag med viktiga kunskaper och budskap. Man kan även få hjälp och råd kring webbsidor, evenmang, trycksaksproduktion och generella kommunikationsfrågor.

När: varje onsdag kl 14–15 (t.o.m. vecka 24)
Var: mötesrummet Smörlyckan på Kårhuset, LTH

Ingen anmälan krävs.


Påminnelse: dags att mata in i LUCRIS

Glöm inte att senast torsdagen den 30 juni 2016 ska samtliga forskningsaktiva medarbetare anställda vid LTH ha lagt in uppgifter enligt ”miniminivån.”

Läs mer i LTHs riktlinjer för LUCRIS

LUCRIS ersätter LUP (Lund University Publications) som registreringsgränssnitt för publikationer, och kommer även att innehålla annan forskningsinformation, som information om forskare, grupper, projekt och forskningsrelaterade aktiviteter inom t ex samverkan.

LUCRIS forskningsportal (BETA)


Personalnytt

LTH välkomnar ny kommunikationschef

Den 1a juni välkomnades LTHs nya kommunikationschef Ulrika Forsgren Högman till kansliet. Hon kommer senast från Länsstyrelsen Skåne där hon jobbat med att utveckla varumärket och den externa kommunikationen.

Läs en intervju med Ulrika

Kontakta Ulrika


Kontakta AktuelLTH

AktuelLTH ges normalt sett ut varannan torsdag av LTH:s avdelning för kommunikation och samverkan. Kontakta oss gärna via e-post till AktuelLTH@kansli.lth.se

Får du detta nyhetsbrev trots att du inte borde få det? Kontakta då din lokala LUCAT-ansvarige.