lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Arkitektstudenter examineras på löpande band

2015-02-10

Isak Bergwall - en av 13 exjobbspresentatörer

En 3D-utskriven modell av ett besökscentrum på Island, ett kulturpalats i Helsingfors och tankar kring arkitektur i miljonprogramområden som Rosengård i Malmö – det är några av de 13 examensarbeten som studenter på LTH:s arkitektprogram presenterar på ett tre dagar långt seminarium.

Samlade exjobbsgenomgångar har hållits på LTH:s arkitektutbildning sedan 2006, och initiativtagare är Ingegärd Johansson, biträdande skolchef på Arkitektskolan vid LTH.

– Vi arrangerar ett event som är öppet för alla. Det gör att våra studenter tränas i att vara offentliga, för det förväntas de sedan vara i arbetslivet, säger Ingegärd Johansson.

Ingegärd Johansson är också den som matchar examinatorer, handledare och gästande kritiker - allt för att få så intressanta och givande samtal som möjligt om varje projekt, för varje student.

Ett av de examensarbeten som presenteras har titeln ”SECOND NATURE - Aliens please land your spaceship elsewhere” och är en visualisering av ett besökscentrum i Jökulsárlón på Island. Bakom idén ligger studenten Isak Bergwall.

Läs mer om studenternas exjobb här