Besök LTH

Till Lund är det lätt att tag sig från hela världen. Det finns bra flygförbindelser från två flygplatser och det är lätt att åka tåg både in- och utrikes. Kommer man med bil ligger Lund vid E6:an.

LTHs campus i Lund ligger i norra delen av Lund på 20 minuters gångavstånd från Lunds centralstation. (För LTHs campus i Helsingborg se här )

Boende

Lund har ett stort utbud på hotell. Närheten och de goda kommunikationerna till Malmö gör utbudet av boende ännu större. Här kan du söka och boka hotell i Lund och här kan du söka och boka hotell i Malmö.

Med tåg

Det tar ungefär 15 minuter med Pågatåg eller Öresundståg från Malmö till Lund. Från Köpenhamns centralstation tar det ungefär en timme med tåg och från Kastrups internationella flygplats i Danmark ungefär 50 minuter.

Till Stockholm tar det fyra timmar med tåg och till Göteborg två och en halv till tre timmar. För mer information se Skånetrafikens webbplats och SJ:s webbplats.

Med flyg

Närmaste internationella flygplast är Kastrup i Danmark (CPH/Kastrup.) Dit kommer man på 50 minuter med tåg från Lund. Till Malmös flygplats Sturup (MMX/Sturup) tar det 30 minuter med buss. För mer information se Kastrups Flygplats och Sturup, Malmös flygplats

Med bil

Från E22 tar man av vid Lunds norra avfart. Från E6 så kör man mot centrum efter avfarten till Lund. Därefter tar man lättast norra ringen. 

Med buss

Från järnvägsstationen, Lund C, tar man sig till LTH med Lundalänken, som trafikeras av ett par olika busslinjer och går från Lund C/Clemenstorget via Universitetssjukhuset till Kårhuset (LTH). På dagtid vardagar har Lundalänken ca fyra avgångar i timmen.

Länsbussarna stannar bland annat vid hållplatser på Tornavägen, Sölvegatan och John Ericssons väg, till exempel stannar buss 171. För mer information se Skånetrafikens webbplats.


Campuskarta

Till fots eller cykel från centralstationen

Med bil från E6 Göteborg/Stockholm

Med bil från E22 Malmö
Page Manager: webbredaktion@kansli.lth.se | 2016-02-02