Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

1419851880

Ove Edfors och Fredrik Tufvesson jämte massiv mimo-utrustningen i radiolabbet på LTH. Foto: Anders Frick
Ett hett alternativ till nästa generations mobilteknik har nyligen testats för första gången i skarpt läge vid Lunds Tekniska Högskola. Det handlar om Massiv Mimo (multiple input multiple output) som förenklat går ut på att förse varje basstation med hundratals antenner istället för att som idag bara ett fåtal.

1418718840

Civilingenjörsstudent Mikael Gråborg spelar sten, sax, påse med roboten Nao. Fotograf: Erik Andersson.
Hjälprobotar förväntas ta större plats i hemmen i takt med att tekniken utvecklas och andelen äldre ökar. Nya resultat från ett studentprojekt tyder på att robotar bör ha mer mänskliga drag för att skapa tillit hos de äldre. Projektet presenteras den 16 december kl 9.15 på LUX sal C:121. Samma dag presenteras även fjorton andra studentprojekt från kursen ”Neuromodellering, kognitiv robotik och agenter” i samarbete mellan institutionen för designvetenskaper på LTH och avdelningen för kognitionsvetenskap.

1418716500

Liesbet Van der Perre har utsetts till hedersdoktor vid LTH...
Axis-grundaren Martin Gren, tidigare ESS-vd:n Collin Carlile och den belgiska elektronikprofessorn Liesbet Van der Perre har av LTH:s styrelse utsetts till att bli LTH:s hedersdoktorer år 2015.

1417077900

Anders Follin basar för Sydsveriges kraftigaste datorer och är en av flera LTH-forskare som intervjuas om hur universitetet hanterar de växande datamängderna.
Vi befinner vi oss i en smärre revolution, menar matematikprofessor Magnus Fontes apropå Big Data-utvecklingen, som är temat för senaste LUM. Han är en av flera LTH-forskare som intervjuas om stora datamängder i universitetets tidning, LUM.

1411628160

Tre doktorander har nyligen erhållit pris för bästa studentbidrag vid tre olika konferenser.
Sidansvarig: Anders.Borgstrom@eit.lth.se | 2017-09-22