Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

1440591120

IBM öppnar utvecklingscenter i Skåne - tack vare närheten till LTH. Foto: IBM
Närheten till Lunds tekniska Högskola var en viktig faktor när IBM övervägde var bolagets nya utvecklingscentrum skulle etableras. Valet föll på Skåne och Malmö/Lund-regionen och här kommer minst 300 IT-ingenjörer att anställas fram till 2017.

1436259300

Kass täckning? Stefan Höst reder ut begreppen.
Dålig täckning och internet i sommarstugan? Eller ingenstans att ladda mobilen på tältsemestern? Här kommer några tips från Stefan Höst som forskar i digital kommunikation och internetaccess.

1432736700

Karl-Erik Årzén, Görel Hedin, Anders Rantzer och Fredrik Tufvesson är några av de forskare som får dela på totalt 1,8 miljarder kronor i en satsning på autonoma system och mjukvaruutveckling
Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse storsatsar på grundforskning för att främja ett teknikskifte som av många beskrivs som den fjärde industriella revolutionen. Det handlar om autonoma system som kan skapa alltifrån smarta energisystem och resurseffektiva transportsystem till kvalificerat beslutsstöd som möjliggör räddningsinsatser i katastrofområden.

1432135080

Kalle Åström
Tänk dig en framtid där du guidas runt i livsmedelsbutiken med hjälp av inköpslistan i din mobiltelefon. Äpplen – sväng höger, glutenfria kex – kolla på övre hyllan uppe till vänster, jordärtskockor – fortsätt 7,5 meter rakt fram. Detta kan bli verklighet tack vare den nya positioneringsteknik som forskare på Lunds Tekniska Högskola just nu håller på att utveckla. Hemligheten är att ta avancerade algoritmer från bildanalysområdet och tillämpa dem på radiosignaler och vanligt ljud.

1432132620

Nu öppnar Lund Positioning Lab på MAPCI - Mobile and Pervasive Computing Institute vid Lunds universitet.
Nu öppnar Lund Positioning Lab – ett forskningslaboratorium inriktat mot positionering. Labbet håller till i MAPCI - Mobile and Pervasive Computing Institute vid Lunds universitet. Syftet är att samla all positioneringsinriktad forskning vid universitetet samt ge skånskt näringsliv en möjlighet att använda toppmoderna labblokaler och ge nära kontakt med den akademiska forskningen på området.
Sidansvarig: Anders.Borgstrom@eit.lth.se | 2017-09-22