Avgjorda tävlingar

Rätt svar vecka 42

50-årsloggan hade sökt sällskap hos orginalsfinxen som något skamfilad står i Botaniska trägården. Det är en äldre släkting till de fyra sfinxar som nu står på Universitetshuset. Orignalen från 1882 fick avlägsnas på grund av dålig cementkvalité 1959. Sedan dröjde det till 1993 innan de nuvarande sfinxerna kom upp. Den tilltufsade orginalsfinxen på bilden hamnade i Botan genom Uarda-akademiens försorg. 

Grattis till Andreas som har vunnit ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 41

Förra veckans bild var nästa för lätt! Det var många som såg att den var tagen framför Matematikhuset ut över sjön Sjön och ön Ön.

Grattis till Anugraha som har vunnit ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 40

Förra veckans bild var tagen vid Kemicentrums södra gavel med Kemissektionens symbol den gula bautastenen i förgrunden och ekosystemtekniks W i bakgrunden. Någon av tävlingsdeltagarna påpekade att det var ungefär där som thaivagnen stod tidgare. Någon annan nämnde att det var druiden Miraculix bautasten (fast egentligen är det väl Obelix som förknippas med bautastenar i serien Asterix?)

Grattis till Sarah som har vunnit ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 39

Såklart visste ni var loggan befanns sig förra veckan även om den begett sig utomlunds - utanför Teknikens och Sjöfartens hus i Malmö.

Grattis till Patrik som har vunnit ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 38

Det var det nyligen återinvigda nyrenoverade A-huset som skymtar genom tegelvalvet på LTHs campus på förra veckans bild.

Grattis till Mirembe som har vunnit ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 37

Alla vägar leder till LTH, eller kanske till just utanför Skissernas museum där förra veckans bild var tagen. Närmare bestämt vid konstverket "Crossrods" av Marcos Ramirez-Erre från 2010.

Grattis till Linnea som har vunnit ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 36

Jodå! Visst var loggan fotograferad framför Klas Anselms stålskulptur "Trancendent regelyta" utanför Matematicum. Skulturen är tillverkades i rostfritt stål 1965 och är donerad av Avesta Järnverk. Anshelm själv lär ha haft en mindre modell i sin trädgård. Den föreställer en trådmodell som förr användes i undervisningen berättar en tävlingsdeltagare.

Grattis till Anki som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 21

Sista bilden inför sommaren var visst svår? Det var inte många som visste var loggan hamnat förra veckan, men rätt svar är på väggen utanför Skissernas museum! I modell till relief för Kanslihuset i Stockholm av konstnären Stig Blomberg.

Grattis till Per som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 20

Visst var det framför universitesbiblioteket (UB1) som loggan hade hamnat förra veckan, som de flesta skarpsynta tävlingsdeltagare hade listat ut.

Grattis till Erik som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 19

Rätt svar på förra veckans bildgåta var: atriet utanför aulan i universitetshuset.. Bilden togs förra fredagen medan LTHs examenshögtid pågick, den skarpsynte kanske noterade att det skymtas ännu en jubileumslogga inne i aulan.

Devisen över ingången till aulan, som delvis är skymd, lyder: ΜΗΔΕΝ ΑΜΟΓΣΟΝ, vilket betyder: intet omusisk, det vill säga intet för musorna främmande.

Grattis till Torgny som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 18

Det var många som hade betraktat förra veckans vy förr: teknologkårens gamla festlokal Lophtet mellan Kemiscentrum  och Getingevägen. Med den gula bautastenen.

Grattis till Erik som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 17

Förra veckans svindlande perspektiv bjöd mycket riktigt trappan i Studiecentrum på! Det verkar ha varit en lätt match för alla som svar som kom in var rätt.

Grattis till Emilie som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 15

Jovisst var det spikarna utanför V-huset som loggan hamnat framför. Det visste de flesta tävlande även om spikarna allt som oftast byter färg på mystiskt sätt. Dagsnoteringen på färg är blå.

Grattis till Gustav som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 14

Nej, svaret på förra veckans tävling var inte Seoul. Riktigt så långt utomlunds hade inte loggat begett sig – den var i Göteborg, närmare bestämt på Ramberget med utsikt över Göta Älv.

Grattis till Fredrik som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 13

Förra veckans var tydligen lite svår. Den var tagen brevid matteannexet och föreställer ett betongrör med D-sektionens maskot Rosa Pantern. Någon tävlignsdeltagaren trodde att betongröret hörde hemma vid E-huset, men där är det E-sektionens maskot Hacke Hackspett som pryder betongen.

Grattis till Max som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 12

Förra veckans bild var tagen framför "det 'riktiga' alternativt 'gamla' Universitetshuset alias 'vita huset' i Lundagård" som en tävlingsdeltagare uttryckte det. En annan tävlingsdeltagare hade noterat att loggan var fotograferad i "mangoliehörnet." Finns inte mycket att tillägga, mer än att universitetshuset ritades av Helgo Zettervall och invigdes 1882.

Grattis till Anne som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!!

Rätt svar vecka 11

Förra veckan bild var kanske lite knepig för inbitna lundensare, men rätt svar var så klart Campus Helsingborg och veckans vinnare kunde till och med peka ut att bilden var tagen i korridoren utanför föreläsningssalarna u202 och u203.

Grattis till Emilia som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!!

Rätt svar vecka 10

"Här har man legat i vårsolen många gånger" svarade en av tävlingsdeltagarna och pekade ut förra veckans lösning: bilden var tagen under fontänen Fontänen, som en annan deltagare konstaterade "aldrig har fungerat."  Fontänen skapades av arkiteken Klas Anshelm och skulptören Arne Jones och invigdes 1970, men fontänen läckte och har sedan dess bara varit i drift ett fåtal gånger. Senast 1996 när den tillfälligt togs i drift under en timme.

Grattis till Cem som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 9

Det var en hel del som kände igen märkesbacken längs med sjön Sjön. Loggan var fotograferade på I-sektionens märke för att vara mer exakt.

Grattis till Sixten som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 8

Förra veckans bild var mycket riktigt tagen i AF-borgen, närmare bestämt i Stora Salen, det var några av de tävlande som kom ganska nära exakt vid vilket tilfälle bilden var tagen vinnaren Emil trodde att den var tagen vid premiären för årets Jesperspex El Doroda eftersom man ser rektor Anders Axelsson i nedre högra hörnet. Bra nära - bilden är tagen vid genrepet.

Grattis till Emil som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar veckan 7

Det var många som skickade in rätt svar -- bilden är tagen på bron mellan studiecentrum och matteannexet, under fontänen Fontänen och vi blickar ut mot ön Ön i sjön Sjön.

Grattis till Malin som är veckans vinnare av ett tjusigt LTH USB-minne!

Rätt svar vecka 6

Det var såklart i Rektor Per Eriksson numera riksberömda soffa som LTHs 50-årsjubileumslogga tagit sin tillfälliga bostad. I bostadsbristen Lund gäller det för alla att hjälpa till att ge studenter husrum och Per Eriksson föregick med gott exempel och hyrde ut sin soffa till en student. Se även bild på soffan i Lundagård, Sydsvenskan och Nyheter24.

Grattis till Piotr som vunnit ett USB-minne!

Tävling vecka 5

Nej, loggan var inte fotograferad i hamnen på Samos som vi fick som förslag! Den var fotograferad på lite närmare håll än så: utanför Kårhuset på LTHs campus. Framför skulpturen "Skeppet" av den danske skulptören Jørgen Haugen Sørensen.

Grattis till Linda som vunnit ett USB-minne!

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2015-11-06