Nyhetsarkiv

Fem meter jubileumstårta inledde rundvandring

Med 50 dm jubileumstårta inleddes "LTH går runt" - en aktivitet där studenter och anställda fick möjlighet att besöka en mängd olika forskningsinstitutioner på LTH.

 

Under eftermiddagen fick deltagarna se allt från elektrisk mätteknik och designvetenskaper till matematik, kemi och reglerteknik.

 

– Detta är ett sätt att få inblick i andra områden än vad man normalt verkar inom, säger Anders Frick, som höll i trådarna under dagen.

 

Hemvändardagar

Fredag och lördag 23-24 september var det hemvändardagar för LTH:s alumner. Över 2 000 alumner besökte då LTH:s campus i Lund.

Mingelbilder från dagarna

Här hittar du programmet för dagarna

Läs mer om firandet i LUM

Lista över höstens övriga jubileumsaktiviteter

Rektors blogg: Vilken fantastisk kväll!

Rektors högtidstal till alumnerna

Bilder från alumnifesten

Boken om LTH:s historia presenteras

Lunds Tekniska högskola har nu funnits i 50 år. Det är alltså dags för jubileum. Detta uppmärksammas bland annat med en omfångsrik bok om LTH, landets tredje tekniska högskola som sedan länge är en del av Lunds universitet.

"50 år med LTH, en fingervisning om teknik", heter den 350-sidiga skriften som har journalisten Mats Nygren och docenten Skotte Mårtensson som redaktörer.

Läs mer om jubileumsboken

Första sopplunchen om Kemins år

Den 10 februari hölls den första sopplunchen. Till kaffet talade professor Ulf Ellervik, bioorganisk kemi, om det pågående Kemins år. Han kunde dessutom berätta att han just vunnit Pi-priset för sin kommande bok, Ond kemi. Bakom det nya priset på 314159 kr (decimalerna till talet pi) står Vetenskapsakademin och förlaget Fri Tanke.

Föredrag 9 februari - 50 år med LTH

Skotte Mårtensson presenterade sin bild av LTH:s femtioåriga historia inför en fullsatt vattenhall. Det var på ett sammanträde med Universitetshistoriska sällskapet i Lund som LTH-veteranen redogjorde för stommen i den historia som ska berättas i en ny bok till hösten. Redaktörerna för denna bok är Skotte Mårtensson och Mats Nygren.

En show om åska och elektricitet presenterades avslutningsvis av Lars Olsson innan det blev mingel i Vattenhallen.

Smygpremiär på Jesperspex

I år ordnas en jubileumsuppsättning av Jesperspexet - håll utkik i vårt kalendarium för mer info. I väntan på detta arrangeras ordinarie Jesperspex, som i år bär namnet El Dorado. För bilder från smypremiären, ta en titt på vår Facebooksida. Läs gärna även vad Sydsvenskan, Lundagård och Lokaltidningen skriver.

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2015-11-06