Fredrik Nilsson

Min första kontakt med LTH var 1981 när jag fick chansen att i årskurs 8 göra mina två PRYO veckor på Instutitionen för Tillämpad elektronik. Jag kände i och för sig till LTH väl innan dess, eftersom min pappa jobbade på Instutitionen för Industriell ekonomi, men valet mellan att räkna på investeringskalkyler och bygga elektronikprylar var enkelt. PRYO veckorna gav mersmak så efter gymnasiet blev jag en stolt E86:a och hade fyra mycket roliga år på LTH.

Därefter började jag som så kallad Elevingenjör/Trainee på ABB i Västerås och fick även tillfälle att jobba på ABB i Canada 1992 och 1993 vilket var väldigt lärorikt och spännande. Efter att tillbringat 5 år på ABB med 220.000 andra kollegor var jag återigen lockad av Lund och av att jobba på ett mindre företag. Så 1996 bar flyttlasset till Lund och Axis Communications som vid den tidpunkten hade runt 150 anställda.

Efter 5 år i Lund som dokumentatör, produktchef och divisionschef kom möjlighen att flytta över Atlanten återigen upp, denna gång till USAs västkust och San Diego. Ett klimat med 20 till 25 grader året runt och världens största marknad för IT produkter lockade förstås, så det blev till att packa flyttlasset igen. Två år senare bar det av till östkusten och Boston då jag blev erbjuden tjänsten som nordamerikachef för Axis.

Vi har nu bott i Boston åtta år och har två barn som är födda här. Varje sommar åker vi hem till Sverige ett par veckor och i förrådet i sommarhuset står fortfarande det fullt fungerande variabla spänningsaggregatet jag byggde på LTH år 1983 - ett tecken på den fina kvalitet skolan besitter.

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2015-11-06