Loggan on tour

LTH-studenter på kurs i Kina för 5:e året i rad

Åtta studenter på Ekosystemteknikprogrammet deltog i årets upplaga av Ling Feng Summer Research School. Här syns de tillsammans med några av sina kinesiska kurs-kamrater.

LTHs rektor Anders Axelsson och 50-årsloggan på besök på CERN i Genéve  framför en accelerator till reaktorn.

FAR och SON

Nils Mattisson (E03, vice TLTH kårordförande 05/06, numera Apple Cupertino) och Sven Mattisson (E75, Ericsson Lund, adjungerad professor EIT) Sven är även pappa till radiostandarden Bluetooth.

Bilden togs i samband med att Sven var på konferens i San Francisco (ISSCC) i februari och passade på att hälsa på sin son Nils som bor och arbetar där.  I bakgrunden syns Golden Gate från Presidio mot Sausalitoområdet.

Min första kontakt med LTH var 1981 när jag fick chansen att i årskurs 8 göra mina två PRYO veckor på Instutitionen för Tillämpad elektronik. Jag kände i och för sig till LTH väl innan dess, eftersom min pappa jobbade på Instutitionen för Industriell ekonomi, men valet mellan att räkna på investeringskalkyler och bygga elektronikprylar var enkelt. PRYO veckorna gav mersmak så efter gymnasiet blev jag en stolt E86:a och hade fyra mycket roliga år på LTH.

Läs hela Fredrik Nilsson berättelse

Studenterna Pablo Villanueva Holm-Nielsen, Peder Eliassen och Lars Bru Jørgensen i kursen Risk Assessment Methods i Bangladesh tillsammans med bybor.

Bilden är tagen i huvudbygganden för Warszawas Tekniska Universitet framför statyn av Marie Curie i samband med kick-off för EU-projektet Goldfish där LTH är representerat av EIT och Bioteknik. På bilden ses från LTH bland annat Professor Ulf Körner (med skylten) och Professor Bo Mattiasson på Ulfs vänstra sida.

Professor Jan Rabaey (UC Berkeley) och Viktor Öwall (Professor och Prefekt EIT) Bilden togs i samband med att Viktor besökte Berkeley Wireless Research Center (BWRC) på deras Open House 25 februari. Arrangemanget hade koordinerats med konferensen ISSCC. Professor Jan Rabaey är Scientific Advisor till VINNOVAs Industri Excellence Center System Design on Silicon (SoS, http://www.eit.lth.se/sos).

Viktor Öwall (Professor och Prefekt EIT), Sven Mattisson (Ericsson, adjungerad Professor EIT och styrelseorförande i SoS), Franz Dielacher (Infineon Österike och styrelseledamot i SoS).

Bilden togs i samband med ett möte i EU FP7 projektet DRAGON i Villach, Österrike, 18-19 januari. Samtidigt presenterades VINNOVAs Industri Excellence Center System Design on Silicon (SoS, http://www.eit.lth.se/sos) för Infineon.

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2015-11-06