Bilder

Jubileumsfest den 17 november
Alumnifest
Hemvändardagar:
LTH går runt
Jubileumsparty:
Jubileumsfestmingel:
Jubileumsspex 9 september:
Jubileumsutställning om arkitekten Klas Anshelm
LTH50-Pub 10 maj - Finn 5000 fel - om testning av mjukvara.
Afterwork 22 mars - Skolbränder, bränder i hemmen - hur får vi ner siffrorna?
Afterwork 15 mars - Inte straffa utan förstå:

Intelligent videoövervakning för bättre och säkrare trafik. Det är ganska svårt ta reda på hur vi faktiskt beter oss i trafiken eller hur ett lokalt trafiksystem fungerar. Men nu utvecklar forskare ett videobaserat verktyg som kan analysera trafikhändelser. Aliaksei Laureshyn, forskare i trafikteknik.

Afterwork 8 februari - Morgondagens bilmotorer:

Hur ser morgondagens bilmotorer ut? Det kan ingen svara på, men LTH-forskare inom förbränningsmotorer har flera projekt för att effektivsera och förnya dagens bränslemotorer. På Jubileumspuben den 8 febrari berättade Per Tunestål, docent i förbränningsmotorer, om aktuell förbränningsmotorforskning på LTH.

Jubileumspub den 1 februari:

Öl och jordbävningar i nanoformat var i fokus när årets första jubileumspub anordnades i Pub Cornelis, Kårhuset. Peter Jonsson från Teknisk geologi visade upp kurvor från en seismometer och berättade hur man göra för att få forskningsanläggningarna ESS och MAX IV att bli skakfria. Dessutom medverkade Brian Jensen Maxlab, Göran Sandberg Byggnadsmekanik, Peter Persson Byggnadsmekanik, Nils Rydén Teknisk geologi/PEAB.  Jubileumsbetonad afterwork med forskarföredrag arrangeras varje tisdagskväll i läsveckorna. Syftet är att studenter, medarbetare och alumner ska ges möjlighet att få en bättre inblick i forskningen på LTH.

Jubileumskickoff 28 januari:

Den 28 januari hölls kickoff för LTH:s jubileum. På plats i kårhuset samlades studenter och personal som ville få en inblick i årets jubileumsprogram.

Studenterna Jesper Roth och Wilhelm Eklund ledde kickoffen och tillsammans med rektor Anders Axelsson invigdes jubileumsåret genom att klippa band - i form av jubileumsslipsar från LTH:s 40-årsjubileum 2001.

Läs mer om invigningen hos Lundagård

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2015-11-06