lunduniversity.lu.se

Food Faculty

Faculty of Engineering, LTH

Denna sida på svenska This page in English

Calendar & News

Calendar of events

Planned events

Halvdagsseminarium om framtidens livsmedelshandel och konsumtion
LU Food Faculty bjuder tillsammans med Centrum för handelsforskning vid LU in till ett gemensamt halvdagarsseminarium om framtidens livsmedelshandel och konsumtion.

Frågor som kommer att diskuteras:

Hur kommer framtidens livsmedelshandel och konsumtion att se ut?
Hur förhåller vi oss som konsumenter till nya livsmedelstrender och nygamla råvaror?
Hur kan nya produktionsformer omvandlas till hållbara kunderbjudanden?
Hur kan livsmedelsbutiken underlätta för kunden att göra medvetna val?

Datum: 31 januari 2019
Tid: 13.00-16.00
Lokal: Sal E7, Campus Helsingborg, Universitetsplatsen 2, 252 25 Helsingborg

Mer information och anmälan

Previous events

LU Food Faculty official kick off the 4th of June at 13:30

Ekologihuset (Blå Hallen), Sölvegatan 37, 223 62 Lund

Program:
13:30 Welcome (Charlotta Turner)
13:45 Inspiration talk by Barbro Kollander from the Swedish Food Administration
14:15 Focus group discussions – “Baking a cake metaphor”. From basic research to top-notch innovative and interdisciplinary ideas.
15:00 Coffee with real cake
15:30 Presentations by each Focus group (10 min/group). “What is the composition of the metaphoric cakes?"
16:30 Wrap-up

Joint research calls meeting – LU Food Faculty and LUBIRC
12th of March, at 15:15, in Lecture halls H+I, Kemicentrum
Aim: To present relevant research calls from FORMAS (National research program on food: Research projects and Proof-of-Concept) and from VR (interdisciplinary research), and to initiate writing groups.
Program is found here
Presentations are found in our LU Box (LU Food Faculty).

LU Food Faculty in the media

5 June 2018: SVT intervju med Prof. Eva Nordberg Karlsson, Bioteknik, Lunds universitet. Länk: Därför vill forskarna i Lund att vi ska äta mer tång.