lunduniversity.lu.se

Electrical and Information Technology

Faculty of Engineering, LTH

Denna sida på svenska This page in English

Kalendarium

IVA-seminarium: LTH öppnar dörrarna för industrin

Seminarium

From: 2018-05-02 17:00 to: 19:00
Place: LTH, E:1406 (bottenvåningen, norrut), E-huset, Ole Römers väg 3, Lund
Contact:
Save event to your calendar


Lunds Tekniska Högskola öppnar sina laboratorier för att fler företag ska ha råd att utveckla nya produkter. Företag som bygger och testar prototyper välkomnas nu till sju laboratorier på LTH. Satsningen förutspås gynna forskningen – men också Öresundsregionen i stort. 

På LTH finns utrustning och lab i världsklass. Nu lanseras konceptet LTH Open Door för att dessa ska kunna komma fler till nytta. Både startups och etablerade bolag är välkomna. Förhoppningen att denna "dörröppnare" ska kunna bidra till en förenklad innovationsprocess och nya samarbeten.

I nuläget ingår sju lab i projektet: 3D-printlaboratoriet, biomedicintekniklaboratoriet, elektroniklaboratoriet, laserlaboratoriet, nanolaboratoriet, VR-laboratoriet och brandforskningslaboratoriet.

På seminariet så kommer Charlotta Johnsson, vicerektor för Samverkan och Innovation på LTH, att ge en kort introduktion. Därefter så kommer representanter för de olika labben att presentera sin verksamhet. Seminariet avslutas med studiebesök på biomedicinteknik- och elektroniklaboratorierna.

Välkommen till ett seminarium och studiebesök tillsammans med IVA Syd. Seminariet börjar kl 17.00 men varmt välkommen från kl 16.30 då vi serverar kaffe. Observera att antalet platser är begränsat. 

 

Läs mer och anmäl dig på: https://www.iva.se/event/lth-oppnar-dorrarna-for-industrin/?utm_campaign...