Inspirationsfrukost: Beteendeförändring för hållbara samhällen

FÖRELÄSNING

Att det krävs global omställning för att säkra en hållbar framtid vet vi. Men hur går det till? Vad kan jag som individ göra och vad krävs på samhällsnivå?

Genom konkreta exempel kommer vi med utgångspunkt från Agenda 2030 och de globala målen undersöka hur vi genom beteendeförändring kan skapa en mer hållbar värld - och samtidigt må bättre tillsammans.

Börja dagen med frukost, mingel och nya insikter från det senaste inom forskning och goda initiativ från civilsamhället!

Anmäl dig via formuläret här

 

Tid: 5 mars 2020, kl. 07.30-09.00

Plats: Medicon Village, Restaurant Inspira, Scenen, Scheelevägen 2, Lund


Sista anmälningsdag är 24 februari. Begränsat antal platser.

Anmälan är bindande men inte personlig. Om du inte kan komma får du gärna skicka någon i ditt ställe men meddela oss i så fall vem som kommer istället via alumni@lth.lu.se

Teman & talare

Hur kan vi förändra normer och beteenden för ett mer hållbart samhälle?
Johan Jansson är docent med inriktning på hållbar marknadsföring vid Ekonomihögskolan. Hans forskning rör normförändringar, kommunikation och konsumentbeteende.

Upplevelse av utomhusbelysning för fysiskt aktiva transporter
Maria Johansson är FM i psykologi och professor i miljöpsykologi vid LTH. Hon bedriver forskning om människors interaktion med både byggd miljö och naturmiljö.

Vägen till ett tryggare samhälle
Nour Habib är grundare av Trygg Rätt, en organisation som hjälper ungdomar ut ur kriminalitet och in i samhället. Nour har själv erfarenhet av kriminalitet och jobbar idag för att hjälpa andra bryta den kriminella normen.

Sammanfattande panelsamtal med utgångspunkt i beteendeförändring och de globala målen.

Inspirationsfrukosten är gratis och öppen för alumner och vänner. Eventet är ett samarbete mellan LTH:s alumnverksamhet och Ekonomihögskolans alumnverksamhet samt Sustainable Future Hub.

Sidansvarig: alumni@lth.lu.se | 2020-02-04